Primarul Ilie Bolojan şi Roman Menz, directorul Holcim România, au semnat joi, la Oradea un nou contract de sponsorizare prin care grupul Holcim SA a donat municipalităţii orădene 50.000 de euro pentru construcţia Centrului oncologic.

,,Mulţumim firmei Holcim pentru sumele consistente cu care contribuie la construcţia noului Centru oncologic din Oradea. Anul trecut firma a mai donat 25.000 de euro pentru acelaşi obiectiv şi sperăm să continuăm acest parteneriat şi anul viitor", a spus Ilie Bolojan.

Construirea Centrului de oncologie, radioterapie şi chimioterapie la Spitalul Municipal a fost începută în luna septembrie a acestui an, fiind motivată de incidenţa bolii în judeţul Bihor, anual depistându-se 2.500 de cazuri noi de cancer.

Noul Centru va permite efectuarea unor tratamente de vârf pentru pacienţii oncologici, ceea ce va duce la scurtarea duratei de expunere la radiaţii, dar şi la un număr mai mare de pacienţi trataţi.

Valoarea contractului de lucrări este de peste 19,7 milioane lei, cea mai mare parte a sumei provenind de la Ministerul Sănătăţii şi Primăria Oradea, Centrul urmând a fi finalizat la jumătatea anului viitor.