Circa 1.000 de persoane au asistat, sâmbătă seara, în aer liber, la un concert reușit cu muzică de filme, susținut de corul și de orchestra Filarmonicii de Stat din Oradea, sub bagheta dirijorului invitat Werner Gábor.

Concertul cu muzică de filme a avut loc în curtea Palatului Princiar al Cetății Oradea, cei mai mulți spectatori urmărindu-l de pe scaune, iar alții și de sub copacii din acea zonă a fortăreței.

Construit în două părți, concertul a purtat publicul prin povești celebre spune de-a lungul mai multor ani pe marile ecrane. De altfel, pentru ca peisajul să fie complet, în spatele orchestrei și corului, pe un ecran, au fost proiectate imagini din fiecare film de pe a cărei coloană sonoră s-au cântat melodii. 

Printre altele, muzicienii au interpretat cu virtuozitate compoziții din „The Godfather”, „La vita è bella”, „The Lord of the Rings”, „The Last of the Mohicans”, „Captain America”, „Avatar”, „Inception”, „Spiderman”, „Game of Thrones” și, la bis, „Star Wars”.

Concertul a marcat debutul stagiunii estivale INITIO 2022, un proiect cultural prin care Filarmonica Oradea îşi propune să aducă publicului larg muzica simfonică, vocal-simfonică şi artă lirică în spaţii neconvenţionale.

Evenimentele vor avea loc săptămânal până la sfârșitul lunii august și vor purta diverse titluri, în funcție de specificul programului: L’elisir d’amore, Invitație la dans, Salut d’amour sau Interbelic românesc.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!