Un gest al medicilor şi asistentelor de la Spitalul Victor Babeş din Craiova a stârnit, joi, controverse. Pe pagina de Facebook a spitalului au fost publicate două filmări care surprind momentul în care cadrele medicale, echipate cu halate, mănuşi, măşti, dansează în curtea unităţii medicale o horă.

"Momentul de bucurie de astăzi, din curtea spitalului, este legat de un succes al echipei medicale care a salvat un pacient după 32 de zile de internare, dintre care 7 zile în Terapie Intensivă. Cel aplaudat se afla la etaj şi astăzi este pacient vindecat Sars-Cov-2 după ce în repetate rânduri am crezut că pierde lupta cu viaţa. I-am mulţumit pentru faptul că a colaborat şi a ascultat sfaturile medicilor", au scris reprezentanţii spitalului Victor Babeş din Craiova pe Facebook.

Şefa spitalului, Adina Turcu, a declarat la Digi 24 că a fost un gest de bucurie legat de salvarea pacientului care s-a luptat pentru viaţă şi care urmărea de la etaj manifestarea de bucurie. Totodată, managerul a susţinut că toate cadrele se aflau în pauză. În plus, aceasta a spus că respectivele echipamente au fost ulterior aruncate, iar înainte să intre pe secţii medicii şi asistentele au primit altele.

"Acţiunea a durat 30 de secunde (atât este şi durata clipului video - n.r.). Oamenii au păstrat distanţa între ei", a declarat Adina Turcu.

Clipul postat pe Facebook a atras numeroase comentarii negative la adresa celor care au participat. Multă lume consideră nepotrivită o astfel de manifestare de bucurie, pe muzică populară, în timp ce mulţi oameni mor în timpul pandemiei.

Alţii au comentat că la Victor Babeş s-a făcut risipă de echipamente într-o perioadă în care acestea trebuie folosite cu grijă.