Horea Vuşcan, liderul Mişcării Verzilor, susţine că municipalitatea ar trebui să se implice mai mult în relaţia cu Universitatea din Oradea pentru a ajuta tinerii de valoare să nu se piardă sau să plece din localitate. Vuşcan consideră că efortul municipalităţii de a rezolva problemele orădenilor ar fi mult uşurat dacă în locul "dinozaurilor" din Primărie ar fi aduşi tineri absolvenţi cu idei noi.

"Mă deranjează să văd că arhitecţii de la Primăria Oradea, aceiaşi "dinozauri" vechi, fac numai construcţii de beton şi metal, în timp ce la Universitate sunt o mulţime de absolvenţi care ar putea veni cu idei noi şi inovatoare. Cred că tinerii noştrii de valoare nu ar trebui lăsaţi să plece şi Primăria ar trebui să facă un parteneriat cu Universitatea pe această temă", a declarat liderul Mişcării Verzilor miercuri, într-o conferinţă de presă, referindu-se la arhitecţii municipalităţii.

Horea Vuşcan este nemulţumit şi de faptul că municipalitatea a decis să achiziţioneze modelele de chioşcuri de ziare din Italia, în loc să caute soluţii pe plan local. "Primăria a decis să achiziţioneze chioşcuri din Italia în loc să consulte nişte tineri de la Facultatea de Arte Vizuale sau de la Arhitectură. Poate aveau idei mai bune şi mai puţin costisitoare. Era o mândrie şi pentru studentul care îşi vedea creaţia peste tot în Oradea şi pentru Universitate şi pentru municipalitate care poate ar fi plătit mai puţin", argumentează Vuşcan.

Un alt subiect abordat la conferinţa de presă a Mişcării Verzilor au fost rezultatele de la bacalaureat, despre care Vuşcan a susţinut că reprezintă rezultatul a 20 de ani de reforme proaste. "Nu tinerii care au dat bacul sunt de vină pentru rezultate. Ei au suferit pentru cele 100 de reforme făcute în învăţământ în ultimii 20 de ani", a declarat Horea Vuşcan.

De asemenea, liderul Verzilor bihoreni, l-a critica şi pe primarul Ilie Bolojan despre care a spus că nu şi-a respectat promisiunea din campania electorală din 2008 când a promis studenţilor o Casă de Cultura, iar tinerilor artişti un Centru de Expozitii, nu s-a ţinut de promisiune.