Horea Vuşcan, preşedintele Mişcării Verzilor Bihor, a anunţat marţi că va posta pe site-ul său, horeavuscan.ro, o tombolă cu premii, în semn de protest faţă de "populism, cadouri electorale şi faţă de faptul că voturile pot fi cumpărate".

"M-am inspirat de la mai marii politicieni orădeni şi am învăţat că trebuie să mă duc la biserică să le vorbesc credincioşilor (n.r. - Vuşcan spunea într-o conferinţă că viceprimarul Gheorghe Carp a făcut acest gest într-o biserică neoprotestantă) şi să organizez tombole cu premii", a declarat Horea Vuşcan, marţi într-o conferinţă de presă, referindu-se la tombola organizată de Ioan Mang, în care acesta oferă drept premii electrocasnice, în încercarea de a câştiga puncte în sondajele USL. 

Întrebările la care orădenii trebuie să răspundă în cadrul tombolei sunt "Cât valorează votul dumneavoastră?" şi "De unde credeţi că politicienii au bani de banere, sporturi publicitare?". "Cei care vor trimite cele mai interesante răspunsuri vor fi premiaţi. Premiile sunt o găleată, un litru de ulei şi un kilogram de zahăr", a spus Vuşcan.

Încă o referire la concursul cu premii organizat de Ioan Mang a fost faptul că Vuşcan a adus la conferinţa de presă un aspirator, despre care a spus că a fost câştigat deja. "Ce am învăţat eu de la politicienii noştri este că trebuie să aspir voturi şi să practic pomeni electorale", a mai spus, ironic, preşedintele Mişcării Verzilor Bihor.

Horea Vuşcan a specificat apoi că mesajul lui pentru politicieni pentru campania electorală e să renunţe la populism şi la "surse de finanţare care nu sunt curate" în favoarea argumentelor şi dezbaterilor. În privinţa surselor de finanţare, Vuşcan a spus că o sursă "transparentă" de finanţare a campaniilor poate fi mediul online. "Blogul meu este o modalitate de finanţare a campaniei mele. Oamenii pot face mici donaţii sau prin sms-uri, ca să nu fiu nevoit să apelez la diverse firme", a afirmat Vuşcan. Totodată, el a mai precizat că popularitatea online este importantă, contului de Facebook fiind clasat de FaceBrands pe locul 9 în ţară, la politicieni.

La întâlnire a participat şi Cezar Maroti, un orădean stabilit în Olanda care se ocupă de promovarea online a Mişcării Verzilor.