Horea Vuşcan vrea să câştige încrederea orădenilor, şi cu asta, mai multe voturi. Preşedintele Mişcării Verzilor Bihor a declarat că nu va mai participa la licitaţii organizate de autorităţile locale. "Vreau să anunţ toţi orădenii că nu voi mai face afaceri cu Primăria, cu nicio autoritate a acesteia şi cu nicio instituţie a Consiliului Judeţean", a declarat Horea Vuşcan, marţi într-o conferinţă de presă.

Fără contracte

Liderul filialei judeţene a Mişcării Verzilor şi-a explicat decizia spunând că vrea să pună capăt comentariilor legate de faptul că poziţia lui politică ar fi afectată de contractele pe care le are cu Primăria. "Am văzut că sunt multe comentarii despre unele elemente ascunse pe care le-aş avea faţă de Primărie. Eu consider că fiecare trebuie să poată să spună lucrurilor pe nume şi nu vreau să fiu încorsetat de contractele pe care le am", a afirmat Vuşcan, adăugând că decizia lui va fi valabilă şi în cazul în care va fi ales consilier local în 2012.

Horea Vuşcan a şi dat primul exemplu de licitaţie la care nu va participa chiar dacă este în domeniul firmei sale de activitate. "Chiar acum pe 28 martie va fi o licitaţie la OTL pe e-ticketing, serviciu pe care l-am introdus în peste 20 de judeţe, nu voi participa la aceasta, chiar dacă consider că aş avea şanse mari de a o adjudeca", a precizat liderul Mişcării Verzilor.

Continuă în alte judeţe

La cererea jurnaliştilor, Vuşcan a precizat că în 2005-2006 a încheiat un contract cu Primăria, în valoare de aproximativ 174.000 de euro, pentru introducerea validatoare în tramvaie şi autobuze, precizând că a câştigat deoarece a ofertat la jumătate de preţ faţă de firma concurentă. Vuşcan are acum în derulare un contract pentru 8 automate de bilete plasate în staţiile de tramvai în valoare de peste 20.000 de euro pe an.

Acesta a spus că mai are afaceri cu administraţiile locale din 24 de judeţe pe specializările firmei sale: transport în comun, monitorizare, GPS, e-ticketing cât şi automate de parcare. "90% dintre clienţii mei sunt cu firme legate de stat. Eu voi renunţa la participarea la licitaţii strict pe plan local, nu pot să-mi închid afacerea, e vorba de sursa mea de venit.

Copaci "compensaţi"

În aceeaşi conferinţă de presă, Horea Vuşcan a declarat că îşi doreşte ca Primăria să găsească o soluţie pentru a nu mai tăia copacii aflaţi în anumite zone în care se fac investiţii, precum Silvaş sau Bulevardul Dacia. "Salutăm acţiunile de plantare a pomilor, dar regretăm că nu se găsesc soluţii de amenajare în care să fie incluşi şi copacii existenţi", a spus liderul "verzilor". Acesta a mai precizat că ar trebui impusă o regulă pe compensare a tăierilor de copaci. "Sunt convins că Primăria are specialişti mai buni, dar ar trebui să se stabilească o regulă de tăiere. De exemplu dacă copacul are 50 de ani să fie plantaţi alţi 50 de copaci de un an", a spus Vuşcan.