Horea Vuşcan, liderul Partidului Verde Bihor şi în acelaşi timp vicepreşedinte al formaţiunii la nivel naţional a susţinut, marţi, o conferinţă de presă alături de un alt vicepreşedinte, Ionuţ Chermenschi, care îndeplineşte şi funcţia de consilier parlamentar al lui Remus Cernea, pe tema situaţiei de la Roşia Montană.

Ionuţ Chermenschi, care a participat la mai multe proteste din ţară împotriva proiectului RMGC, a subliniat faptul că deşi la ora actuală în ţară protestatarii par a fi intrat într-o stare de "latenţă", cu siguranţă românii vor ieşi în număr dublu sau chiar triplu în stradă în cazul în care proiectul va trece de Comisia specială înfiinţată pentru analizarea acestuia. "Chiar dacă s-a încercat îngroparea proiectului prin introducerea acestuia în Comisie, cu siguranţă oamenii vor ieşi în număr dublu, triplu în stradă dacă se dovedeşte că politicienii i-au minţit din nou", a spus consilierul parlamentar al lui Remus Cernea.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, reprezentanţii Partidului Verde au fost întrebaţi despre speranţele pe care le au la alegerile europarlamentare din primăvara lui 2014. "Noi sperăm la doi europarlamentari, dar ştim că va fi greu. Ne bazăm şi pe oamenii care s-au săturat de aceeaşi oameni în politică", a spus Ionuţ Chermenschi, adăugând că, prin prisma situaţiei de la Roşia Montană, au fost abordaţi de mai mulţi oameni care vor să militeze pentru viziunea "verde".

Întrebat despre posibilii candidaţi pe lista Partidului Verde la alegeri, Ionuţ Chermenschi a confirmat că Horea Vuşcan "este deja pe lista" formaţiunii.

"Lucrurile acestea le vom discuta după şedinţa pe care urmează să aibă loc la Bucureşti în perioada următoare şi în cadrul căreia se vor stabili toţi candidaţii Partidului Verde la europarlamentare", a spus, reţinut, Horea Vuşcan.