Horea Vuşcan, preşedintele Mişcării Verzi Bihor, a anunţat marţi că, începând de săptămâna viitoare, orădenii vor putea să doneze volume de orice fel în cadrul campaniei "O carte pentru fiecare", iniţiată de el.

"Încercăm să strângem cât mai multe cărţi pentru a le dona în scopul amenajării unei biblioteci în Ţeţchea. Am vorbit cu primarul de acolo, care doreşte ca anul viitor să inaugureze o bibliotecă a comunei", a afirmat Vuşcan, într-o conferinţă de presă.

Pentru a putea strânge cât mai multe cărţi, Vuşcan a obţinut ajutorul a 14 cafenele din centrul oraşului, unde doritorii vor putea să le doneze. "Volumele pot fi de orice fel, pentru copii sau chiar şi cărţi de specialitate. Eu cred că toţi oamenii din zonele rurale ar trebui să aibă acces la cultură şi ştiinţă", a mai spus liderul Mişcării Verzilor Bihor.

În cadrul conferinţei, Vuşcan a anunţat că prima donaţie o va face chiar el, în număr de 100 de volume. "Este o campanie la care m-am gândit de mult timp. La mine există foarte multe cărţi care stau pe raft pentru că eu utilizez în ultima timp varianta electronică", a explicat acesta.

Cei care vor să se alăture campaniei pentru a-şi oferi locaţia ca punct de colectare sau pur şi simplu să doneze pot accesa adresa de mail oradeaverde@yahoo.com sau suna la numărul 0760.672.908. Totodată, lista cafenelelor partenere va fi afişată pe www.horeavuscan.ro.