Într-o conferinţă de presă susţinută luni dimineaţă, liderul filialei judeţene a Mişcării Verzilor, Horea Vuşcan, a declarat că preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, şi vicepreşedintele Dumitru Voloşeniuc ar trebui să-şi dea acum demisia de la şefia judeţului, pentru că n-au reuşit să ducă la îndeplinire ce au promis electoratului.

Pentru a-şi argumenta spusele, Vuşcan a prezentat jurnaliştilor clipul electoral al lui Radu Ţîrle din vara lui 2008, când promitea bihorenilor că, spre deosebire de foştii şefi ai Consiliului Judeţean, el va reuşi să modernizeze Aeroportul şi drumurile din judeţ, să mute Muzeul Ţării Crişurilor în noul sediu şi să le asigure bihorenilor un sistem modern de sănătate.

"Nu s-a întâmplat nimic. Aeroportul nu este modernizat, drumurile judeţene sunt dezastruoase, Spitalul Judeţean a fost predat municipiului, ceea ce mi se pare o lipsă de competenţă, pentru că ar fi trebuit să-l gestioneze CJ, pentru că o mare parte din pacienţi sunt din judeţ. Avem haos în instituţiile de cultură, apar teatre, dispar teatre, sunt demişi directori, sunt repuşi directori. Şi mai ave veşnica problemă a Muzeului Ţării Crişului: banii merg pe chirie, noul sediu nu este finalizat din cauza unor certuri şi procese pe rol", a declarat Vuşcan.

Mai mult, liderul verde a mai punctat că până şi şefii CJ recunosc că actualul mandat este un eşec, exemplificând cu declaraţia vicepreşedintelui Dumitru Voloşeniuc dintr-un interviu acordat BIHOREANULUI, potrivit căreia actualul său mandat este unul nereuşit. Astfel, Vuşcan e convins că atât Radu Ţîrle, cât şi Dumitru Voloşeniuc, ar trebui să-şi dea demisia din funcţiile pe care le deţin, iar bihorenii să meargă anticipat la vot. "Nu ştiu cum vor putea face în următorul an (n.r. până la alegerile din 2012) să-şi îndeplinească obiectivele. Aşa că să se găsească o persoană care să poată", a spus Horea Vuşcan.

Ecologistul a ţinut să precizeze şi care sunt singurele realizări pe care el le vede în mandatul lui Ţîrle: rugăciunea de dimineaţă pe care a impus-o angajaţilor CJ şi mutarea în biroul preşedintelui, după ce a reuşit să-l scoată de acolo pe liderul UDMR Kiss Alexandru.

Tânărul nu a precizat niciun nume de politician bihorean pe care l-ar vedea apt să conducă judeţul, însă e convins că "există oameni care ar putea să facă o muncă bună".