Liderul organizaţiei judeţene a Mişcării Verzilor, Horea Vuşcan, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că susţine reducerea vârstei minime la care un român poate vota de la 18 la 16 ani. "La 16 ani, oamenii sunt conştienţi, ştiu să facă distincţia între bine şi rău. La această vârstă, au acces la mai multe informaţii prin intermediul internetului", a declarat Vuşcan.

Potrivit liderului Mişcării Verzilor Bihor, Austria a introdus această vârstă ca minimă privind dreptul la vot din 2007, iar Consiliul Europei a prezentat un raport prin care recomandă tuturor statelor să permită tinerilor să voteze începând cu 16 ani.

"A vota înseamnă a lua parte la felul în care e condusă ţara. Dacă tinerii de 16 ani pot să muncească şi să plătească taxe, e moral să poată decide şi ce face Guvernul cu taxele lor", a argumentat Horea Vuşcan. Convins că implicarea în procesul de vot i-ar face pe tineri mai responsabili, reprezentantul verzilor a mai spus că are încredere în generaţiile tinere că sunt "cel puţin la fel de responsabile ca şi cele care au fost".

Totodată, Vuşcan a anunţat că Mişcarea Verzilor se apropie de momentul înfiinţării ca partid. Până în prezent, verzii au strâns circa 16.000 de semnături din cele 25.000 necesare. În judeţul Bihor, Vuşcan şi colegii săi au adunat circa 5.000 de semnături.