La scurt timp după aflarea rezultatelor alegerilor pentru rectoratul Universităţii din Oradea, conform cărora Constantin Bungău este rectorul ales cu 585 de voturi, contracandidatul său, Ioan Horga (care a adunat 236 de voturi) a remis un comunicat de presă, prin care transmite un mesaj universitarilor orădeni.

Spunând din capul locului că, în urma votului, marele câştigător este Universitatea, Horga apreciază că Bungău "este rector ales în mod corect, fapt pe care îl recunosc personal eu, cel care i-a fost partener de competiţie în cele două tururi şi cred că o recunosc şi ceilalţi colegi participanţi în turul I". "Îl felicit personal pe domnul Bungău pentru această reuşită şi-i doresc succes în activitate!", zice Horga.

Totodată, decanul spune că Universitatea a fost "onorată" de o competiţie electorală democratică, cei şase candidaţi - Constantin Bungău, Ioan Horga, Ioan Felea, Gheorghe Ionescu, Alexandru Ilieş, Mircea Chiriac - dând dovadă de eleganţă şi respect reciproc. "Luând în discuţie toate aceste date, cred că echipa de la minister venită să monitorizeze alegerile poate să se întoarcă liniştită şi să raporteze că Universitatea din Oradea are maturitatea să se gestioneze democratic", spune acesta.

Convins că Universitatea e o instituţie care aparţine tuturor, "chiar dacă avem idei diverse", decanul mai spune că, încheiată fiind competiţia, "este timpul să ne uităm la ce are nevoie instituţia noastră pe termen scurt, mediu sau lung". "Socot că trebuie să ne unim forţele cu toţii pentru a ajuta la dezvoltarea Universităţii noastre", e convins Horga.

În fine, Horga spune că, dat fiind că în ultimele două săptămâni Universitatea a fost în prim-planul vieţii cotidiene din Oradea prin alegeri, universitarii ar trebui să conlucreze pentru a o menţine în cetate, "să nu o mai retragem între ziduri", căci Oradea şi Universitatea au nevoie una de cealaltă. "Să-i dăm Universităţii noastre cinstea pe care o merită", încheie decanul mesajul.