Robert Patai a fost primul concurent care a cântat în ediţia live a emisiunii Vocea României transmisă de Pro TV. El merge mai departe în competiţie, după ce antrenorul Horia Brenciu l-a ales în defavoarea unei coechipiere.

Orădeanul în vârstă de 33 de ani a interpretat piesa "Crazy" a lui Gnarls Barkley, aleasă de antrenorul Horia Brenciu, care şi-a argumentat decizia spunând că melodia "este definiţia" lui Robert.

După interpretarea live, Robert a primit laude din partea celor patru antrenori. Marius Moga i-a spus că emoţiile şi adrenalina l-au ajutat pe orădean, Smiley a spus că vocea lui Robert "sună aşa cum trebuie", iar Loredana l-a felicitat fiindcă a evoluat "foarte mult de la runda precedentă".

Laudele din partea antrenorului său, Horia Brenciu, au fost şi mai generoase. "Cred că eşti vocea Oradiei. Ai o voce fascinantă", i-a transmis Brenciu.

Pentru a trece în runda următoare, orădeanul Robert Patai a avut nevoie de voturile telespectatorilor. Însă după perioada în care liniile telefonice au fost deschise, orădeanul nu a primit destule voturi pentru a se afla între primii doi concurenţi din echipa lui, care au mers automat mai departe.

Împreună cu o coechipieră, Robert a trebuit să interpreteze din nou melodia din concurs, într-o rundă numită "Cântecul decisiv", pentru ca antrenorul Horia Brenciu să se poată decide cine va trece mai departe în concurs. 

"Robert e un tip senzaţional. E un vulcan, aşa cum i-am mai spus", a spus muzicianul după ce l-a ascultat a doua oară. După minute bune de suspans, Brenciu a decis ca orădeanul să meargă mai departe spre câştigarea marelui premiu la "Vocea României".