Lungmetrajul Capra cu Trei Iezi, horrorul românesc inspirat din povestea omonimă a lui Ion Creangă, va avea la Oradea o proiecție specială în prezența echipei filmului, la sfârșitul acestei săptămâni.

Astfel, vineri, 4 noiembrie, de la ora 18:30, vor fi prezenţi la Cinema Palace regizorul Victor Canache şi producătoarea Luana Georgiţă, după cum au anunţat, marți, organizatorii.

"Nimeni nu a mai ecranizat Capra cu Trei Iezi până acum, deşi toţi ştim povestea. Aş vrea ca, după ce văd filmul, spectatorii să o recitească. S-ar putea să fie surprinşi. Filmul nu este o poveste pentru copii, ci un thriller plin de suspans. Tot ce veţi vedea pe ecran se regăseşte însă şi în basmul lui Creangă, dar e foarte important cum alegi să-l citeşti", spune regizorul Victor Canache, într-un comunicat de presă transmis de Transilvania Film, distribuitorul filmului în România.

Cu Maia Morgenstern în rolul unei mame dispuse să-şi apere copiii cu orice preţ şi Marius Bodochi în rolul personajului negativ, filmul este o adaptare horror, cu tente psihologice.

"În România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, o văduvă şi mamă a trei copii este nevoită să ţină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, îşi dă-n vileag adevărata natură sadică"se arată în descrierea filmului.

Lansat în urmă cu o săptămână în cinematografe, filmul de debut al regizorului Victor Canache a înregistrat deja peste 30.000 de spectatori în săli. 

Capra Cu Trei Iezi a câştigat Premiul Publicului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în iunie 2022.

Horrorul a fost inclus și în programul TIFF Oradea 2022, extensie a Festivalului Internațional de Film Transilvania, ce a avut loc la începutul lunii septembrie în mai multe locații din Oradea.

Proiecţia specială din sala orădeană face parte dintr-un turneu naţional de promovare a filmului, desfășurat în această perioadă în mai multe cinematografe din ţară.

Biletele sunt disponibile direct la Cinema Palace sau online, pe site-ul cinematografului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!