În cadrul celei de-a şasea ediţii a programului "MOL pentru sănătatea copiilor", Compania MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate sprijină 19 proiecte din ţară care asigură terapii alternative dedicate copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale de sănătate, cu suma totală de 300.000 lei.

Printre aceste proiecte se numără şi Intervenţii Child Life în Hospice, depus de fundaţia Hospice Emanuel din Oradea, care şi-a propus asigurarea mai multor tipuri de terapii atât pentru copiii care suferă de diverse boli incurabile cât şi pentru fraţii acestora.

"Programul Intervenţii Child Life în Hospice constă într-o serie de intervenţii terapeutice în scopul minimalizării anxietăţii experimentate de copii în mediul spitalului şi al asigurării creşterii şi dezvoltării lor optime în perioada internării în spital şi după întoarcerea acasă. Participanţii vor beneficia de intervenţii psihosociale adaptate nivelului lor de dezvoltare şi structurate de către terapeut în scopul comunicarii cu copilul şi facilitării măiestriei asupra experienţelor dificile de viaţă", precizează Delia Sass, psiholog al Hospice Emanuel.

Activităţile programului constau în oferirea de materiale şi orientarea către joc, pregătirea psihologică a copiilor pentru spitalizare, operaţii şi procedurile medicale, acordarea suportului emoţional părinţilor şi fraţilor şi menţinerea unui mediu spitalicesc receptiv la nevoile copiilor şi ale familiilor lor. Potrivit psihologului, serviciile continuă şi după decesul pacienţilor prin consiliere de doliu, artterapie şi ludoterapie pentru copii îndoliaţi.

Grupul ţintă al proiectului Intervenţii Child Life în Hospice este format din 30 de copii diagnosticaţi cu diferite afecţiuni incurabile (tumori solide, leucemii, boli neurologice, malformaţii congenitale cu prognostic limitat) din Oradea şi localităţile limitrofe, fraţi ai lor şi copii ai pacienţilor oncologici adulţi, cu vârste cuprinse între 0-18 ani şi care sunt asistaţi de Fundaţia Hospice Emanuel.

Finanţarea primită de Hospice Emanuel este în valoare de 20.000 de lei, iar proiectul va fi implementat în perioada ianuarie-august 2015. Banii vor fi folosiţi pentru materialele necesare intervenţiilor terapeutice, costul deplasării la domiciliul pacienţilor şi la spitalul de copii şi decontarea parţială a salariului terapeutului, coordonator de proiect.

"Fundaţia Hospice Emanuel mulţumeşte companiei MOL România şi Fundaţiei pentru Comunitate pentru colaborare şi susţinerea financiară a acestui proiect", a mai precizat Daria Sass, adăugând că acesta este al treilea an consecutiv în care Hospice Emanuel câştigă finanţări pentru proiecte din partea acestei companii.