Un tânăr de 23 de ani din Oradea a fost identificat, luni, de poliţişti, iar acum este anchetat în stare de libertate, fiind suspectat în cel puţin 5 cazuri de furt şi tentativă de furt.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Poliţia Bihor, pe parcursul anului trecut, individul ar fi dat mai multe spageri în Oradea.

Pe 26 ianuarie, de exemplu, ar fi pătruns prin efracţie în subsolul şi anexele unui imobil din Oradea şi ar fi luat produse alimentare şi scule, provocând un prejudiciu total de 350 lei.

De asemenea, în noaptea de 15 spre 16 februarie anul trecut, ar fi escaladat poarta unui alt imobil din Oradea şi apoi, prin efracţie, ar fi pătruns în anexele locuinţei şi ar fi sustras diverse bunuri şi scule, în valoare totală de 500 lei.

Orădeanul este bănuit şi că la 23 august, tot prin escaladare şi efracţie ar fi pătruns într-un alt imobil din Oradea, dar nu a furat nimic. De asemenea, pe 6 octombrie 2017, ar fi intrat tot prin efracţie în boxa unui imobil din oraş şi ar fi sustras produse alimentare şi nealimentare în valoare de 500 lei.

Tânărul este bănuit şi că, pe 8 noiembrie, ar fi pătruns prin escaladare şi efracţie în anexele unei alte locuinţe din Oradea şi ar fi sustras scule şi două butelii cu gaz, provocând un prejudiciu total în valoare de 700 lei.

"Prejudiciul a fost recuperat integral de poliţiştii orădeni. Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările pentru documentarea eventualei activităţi infracţionale a celui în cauză", arată comunicatul.