Un tânăr în vârstă de 29 de ani din Ciumeghiu a fost reţinut de poliţişti, iar ulterior arestat pentru 30 de zile de Judecătoria Oradea pentru furt. Alexandru Covaciu este acuzat că a furat 12 biciclete din Oradea.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, bărbatul a fost identificat sâmbătă, de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, care în aceeaşi zi l-au şi reţinut pentru 24 de ore.

"În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 24 august – 3 octombrie a.c., ar fi sustras 12 biciclete de diferite tipuri şi mărci, pe care proprietarii le-au lăsat asigurate în rastelul pentru biciclete din faţa unor magazine, centre comerciale sau în scările unor blocuri de locuinţe din Oradea", arată comunicatul.

Covaciu tăia cablurile metalice cu care erau asigurate bicicletele, iar apoi le fura. Prejudiciul total cauzat astfel este de peste 13.000 de lei şi a fost recuperat parţial de poliţiştii orădeni.

Duminică, el a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. "Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului şi a emis pe numele bărbatului de 29 de ani un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile", arată comunicatul.

Ancheta continuă în acest caz şi "pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat".