Înfrumusețarea mediului din jur și civilizația sunt noțiuni străine pentru unii concetățeni. Un bărbat a fost filmat de camerele de supraveghere ale unui magazin din Oradea în timp ce fura flori din faţa acestuia.

La furat cu lădița

Întâmplarea s-a petrecut luni seară, în faţa magazinului Spazio Ideea din Calea Aradului, în cartierul Luceafărul.

Din imaginile intrate în posesia BIHOREANULUI se vede cum hoţul, un bărbat pe bicicletă, merge direct la ţintă, atent să nu fie văzut.

Apoi, opreşte în fața magazinului şi trage de unul din brăduţii din jardiniere, punându-l într-o lădiţă ce pare special montată pentru "manevră".

Ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, individul mai face câţiva paşi şi opreşte cu spatele unei alte jardiniere, prefăcându-se că se uită la liniile de tramvai. Cu mâinile ascunse la spate, fură apoi încă un brăduţ.

Biciclistul îşi continuă apoi drumul nonşalant, cu "prada" în lădiţa de pe portbagaj, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Hoțul a venit pregătit

"Am amenajat această zonă cu plante tocmai ca să înfrumuseţăm zona, dar din păcate, asemenea gesturi sunt descurajate de oameni precum cei din imagine. Omul a venit pregătit, cu lada pe bicicletă şi s-a năpustit direct spre plante. A furat doi brăduţi, lăsându-şi probabil şi pentru altă zi", a declarat Teodora Urcan, administrator Spazio Ideea.

Simțind nevoia să descurajeze asemenea fapte, reprezentanţii Spazio Ideea spun că vor depune plângere la Poliție.

"Nu suntem absurzi, știm că miza este mică. Acesta este și motivul pentru care am făcut această filmare publică: asemenea gesturi trebuie sancționate. Măcar de cei care îl cunosc pe hoț, să se ferească!", a mai precizat reprezentanta magazinului.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!