Nu bine au terminat muncitorii RER Ecologic Service de plantat flori şi arbuşti pereni în Centrul Civic, că pot să o ia din nou de la capăt.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, muncitorii au plantat în această săptămână 250 de arbuşti pereni în zona cuprinsă între Piaţa Mare şi sensul giratoriu. "Din păcate, marţi, după finalizarea plantărilor, între orele 11:00 şi 15:00, un individ a smuls şi a furat 16 dintre arbuştii ornamentali plantaţi", se arată în comunicatul Primăriei. Individul n-a fost prins, implicit nici arbuştii n-au fost recuperaţi.

Directorul de producţie al RER Ecologic Service, Ionel Ban, spune că furtul de plante a devenit de-a dreptul un fenomen. "Peste 300 de fire de flori au dispărut într-o singură zi din scuarurile din Centrul Civic", a declarat Ban, miercuri, pentru BIHOREANUL. "Dacă nu se iau măsuri, cred că în fiecare zi va trebui să completăm cu flori şi arbuşti", a mai spus directorul. În tot Centrul Civic, RER a plantat 20.000 de flori anuale, respectiv begonia şi catharanthus.

Pe de altă parte, Primăria a mai anunţat că până în prezent aproape 12.000 de metri pătraţi de teren din Oradea a fost însămânţat cu gazon.