Atenţie la cine se apropie prea mult de dumneavoastră! O orădeancă era cât pe ce să rămână fără bani şi fără acte, după ce un hoţ s-a aşezat în spatele ei, la rând, la Finanţe, şi i-a furat portofelul din geantă!

Norocul ei a fost că întreaga scenă a fost urmărită de un jandarm căruia bărbatul i-a părut bizar încă de la intrarea în clădire.

"În data de 27 mai, subofiţerul jandarm care executa serviciul de pază şi protecţie la sediul Finanţelor Publice Oradea a observat un bărbat care a intrat în sediu şi care se manifesta suspect. Jandarmul l-a urmărit cu privirea şi a observat că s-a aşezat la un ghişeu în spatele unei doamne, fără a păstra distanţa de siguranţă. Imediat i-a deschis geanata şi a luat din interior un obiect", se arată într-un comunicat transmis marţi de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.

Subofiţerul a reacţionat imediat, oprindu-l pe bărbat în drumul spre ieşire. Totodată el i-a cerut femeii să-şi verifice geanta, aceasta confirmând că îi dispăruse portofelul cu actele de identitate, mai multe carduri şi suma de 80 lei.

Jandarmul i-a întocmit hoţului, un orădean cu iniţialele F.I., de 39 ani, din Oradea, documentele de constatare a infracţiunii de furt calificat, cazul urmând să fie anchetat mai departe de poliţişti.

"Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate", mai arată comunicatul IJJ.