Azerbaijan, reprezentat de Ell & Nikki, a câştigat finala concursului Eurovision din acest an, care a avut loc la Dusseldorf Arena, Germania. Trupa orădeană Hotel FM, reprezentanta României, s-a clasat pe locul al 17-lea, cu 77 de puncte. Hotel FM nu a primit nici măcar un punct de la multe dintre ţările votante, nici măcar din partea Marii Britanii, ţară de origine a solistului David Bryan.

Azerbaidjan, care a acumulat 221 de puncte, a fost urmat în clasament de Italia, cu 189 de puncte, şi de Suedia, cu 185 de puncte.

Punctele pe care România le-a primit: Bulgaria - 6 puncte, Olanda - 4 puncte, Italia - 12 puncte, Danemarca - 4 puncte, Austria - 1 punct, Azerbaijan - 6 puncte, Turcia - 5 puncte, Ungaria - 1 punct, Irlanda - 1 punct, Spania - 8 puncte, Israel - 6 puncte, Estonia - 1 punct, Moldova - 12 puncte, Belgia - 10 puncte.

Formaţia "Zdob şi Zdub" a reuşit să urce pe locul al 12-lea în clasament, cu melodia "So Lucky".

După concurs, membrii trupei Hotel FM au declarat, dezamăgiţi, că au crezut în piesa lor, au evoluat bine, au fost pregătiţi şi chiar nu se aşteptau la acest rezultat.

"Nu ne aşteptam câtuşi de puţin. Am crezut în piesa noastră, am evoluat bine, am fost pregătiţi, chiar nu ne-am aşteptat la acest rezultat", au declarat băieţii de la Hotel FM.

Ei spun că finala, care s-a desfăşurat sâmbătă seară, la Düsseldorf Arena, Germania, a fost un spectacol grandios. "Finala a fost aşa cum a văzut toată lumea - un spectacol grandios la care noi am participat fără să ni se poată reproşa ceva", au afirmat membrii trupei Hotel FM.