Trupa orădeană Hotel FM, reprezentanta României la Eurovision 2011, intră pe poziţia a 17-a în finala de sâmbătă de la ora 22, care va avea loc la Dusseldorf Arena, din Germania, potrivit televiziunii naţionale. Marea finală a concursului va putea fi urmărită în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional.

Ordinea intrării în finala este: Finlanda, Bosnia-Herţegovina, Danemarca, Lituania, Ungaria, Irlanda, Suedia, Estonia, Grecia, Rusia, Franţa, Italia, Elveţia, Marea Britanie, Moldova, Germania, România, Austria, Azerbaidjan, Slovenia, Islanda, Spania, Ucraina, Serbia şi Georgia.

După succesul din semifinală, membrii trupei Hotel FM au declarat agenţiei Mediafax că restul concurenţilor "au fost, cu foarte mici excepţii, extraordinari, cu mult mai buni decât cei din prima semifinală".

"Mai precis, marţi (în prima semifinală, n.r.), mulţi concurenţi au avut interpretarea live afectată de emoţiile şi presiunea momentului - aseară, acest lucru a fost mult mai rar. În plus, în semifinală cu noi au evoluat nume mari, artişti cu experienţă sau în mare vogă la acest moment: Dana International, Dino Merlin sau gemenii care în Irlanda, Marea Britanie şi ţările nordice sunt deja extrem de admiraţi şi cunoscuţi", au afirmat, potrivit agenţiei de presă, membrii trupei Hotel FM.

Orădenii se arată încrezători şi spun că, în finala Eurovision, vor merge pe acelaşi principiu ca şi până acum. "Adică să fim foarte buni, să cântăm cât mai bine şi să lăsăm la voia sorţii lucrurile care nu ţin de noi, adică votarea. Suntem foarte fericiţi că am intrat în finală, nu am avut emoţii referitor la acest lucru şi mergem mai departe încrezători în şansa noastră", au spus membrii trupei Hotel FM.

Românii din străinătate vor putea vota Hotel FM în finală după ce vor urmări concursul la televiziunile publice din ţara în care se află, pentru a afla numerele de telefon alocate orădenilor.

Notele în baza cărora se va întocmi clasamentul final vor reprezenta 50% punctajul primit de la toate cele 43 de jurii de specialitate (jurizarea va avea loc vineri seară) şi 50% televot în toate cele 43 de ţări (în transmisiunea de sâmbătă seară). Pentru România notele vor fi anunţate de Malvina Cservenschi.