Trupa Hotel FM, cea care a reprezentat Oradea în selecţia naţională a Eurovision s-a clasat pe locul 4 la finalul competiţiei. Melodia Come as one, compusă de Garbiel Băruţa, a reuşit să strângă peste 7000 de voturi din partea publicului, în timp ce câştigătorii Paula Seling şi Ovi Cernăuţeanu au primit peste 20.000.

Din partea celor patru jurii aflate în studiourile teritoriale ale TVR din Cluj, Iaşi, Timişoara şi Craiova, dar şi din partea celui din Bucureşti, orădenii au primit locul secund, în timp ce cele mai multe puncte le-a primit melodia câştigătoare. "La preselecţie juriul a clasat-o pe Paula pe locul şase, iar melodia mea era pe locul I. Acum i-au dat ei cele mai multe puncte şi nu ştiu care ar fi elementele după care s-a făcut această schimbare", a declarat pentru BIHOREANUL, Gabriel Băruţa.

Hotel FM a intrat în concurs cu numărul şapte şi a avut o reprezentaţie completă pe scenă. De la dansatori, care au interpretat personaje din natură şi până la solistul David Bryan, care a cântat purtând lentile verzi-fosforescente, pentru a transmite mesajul ecologist al piesei.

Băruţa spune că România nu este pregătită să trimită o melodie lentă la Eurovision. "Am avut cel mai bun cântec şi meritam să mergem la Oslo".

Totuşi el spune că locul 4 nu este un rezultat rău. "E bun având în vedere că am pornit cu forţele noastre şi că nu avem notorietatea Paulei, deşi acest lucru nu ar trebui să conteze într-o competiţie", spune compozitorul.

Pe de altă parte, el afirmă că melodia câştigătoare, pe lângă faptul că a fost una ritmată, a fost şi intens promovată. "Paula Seling a făcut turneu prin ţară cu piesa asta. Oricum am surclasat multe nume cunoscute şi consider că ne-am ridicat la înălţime", completează artistul.

El crede că deşi publicul din România preferă piesele ritmate, cea a Paulei Seling cu Ovi Cernăuţeanu nu va face o impresie deosebită în finala europeană. "Va fi o piesă ritmată ca multe altele. Numai dacă vor face un show deosebit vor ieşi în evidenţă. Iar textul lor este unul simplu, nu se compară cu al nostru", a mai spun Băruţa.

Solistul englez David Bryan este mulţumit cu locul pe care trupa orădeană la obţinut. "E bine. Noi am dat tot ce a fost mai bun, iar juriul ne-a pus pe locul secund, dar televotingul a fost problema. Nu ne-am votat pentru că nu suntem faimoşi", a declarat pentru BIHOREANUL, David Bryan.

Selecţia Naţională a Eurovision a fost transmisă în direct de la Circul Globus din Bucureşti şi prezentată de Horia Brenciu, Valentina Pelinel şi Gianina Corondan.

După două ore şi jumătate de televoting, românii au pus melodia Playing with fire pe primul loc. Juriile au decis acelaşi lucru, aşadar melodia compusă de Ovi Cernăuţeanu şi interpretată împreună cu Paula Seling a fost aleasă să reprezinte România în finala europeană a Eurovision Song Contest, care va avea loc pe 29 mai la Oslo.