Juriul TVR format din 11 specialişti în muzică au ales zilele trecute finaliştii selecţiei naţionale a concursului Eurovision, din 84 de cântece înscrise.

Cu cel mai mare punctaj din concurs, şi anume 97 de puncte, prima melodie calificată este "Change" compusă de Gabriel Băruţă pe versurile Alexandrei Ivan, ambii orădeni.

Melodia interpretată de formaţia Hotel FM, formată şi din Gabriel Băruţă şi solistul David Bryan, este astfel una dintre cele 13 finaliste ale Eurovision România.

"Este o piesă complet diferită faţă de cea de anul trecut (n.r "Come as one" - care s-a clasat pe locul patru în finala naţională 2010), este ritmată, optimistă, cu alte cuvinte o piesă de show", a declarat pentru BIHOREANUL compozitorul Gabriel Băruţă.

Joi, membrii Hotel FM s-au deplasat la Bucureşti pentru a filma în studiourile TVR videoclipul de prezentare al melodiei care va rula pe postul naţional de televiziune în săptămânile următoare.

Piesa care va reprezenta România la Eurovision 2011, ediţie ce va avea loc la Dusseldorf, va fi aleasă la TVR în noaptea de Revelion.