Cutremurele de miercuri din Italia au dus la o tragedie într-un hotel plin cu turişti în Italia. Hotelul Rigopiano din Munţii Gran Sasso, regiunea Abruzzo, a fost îngropat de o avalanşă, în noaptea de miercuri spre joi, ca urmare a seismelor, iar mai multe persoane, cel puţin 30, după cum dau unele surse, au murit.

Potrivit presei italiene, citate de agenţia de ştiri Mediafax, în momentul producerii primului cutremur major din Italia, în hotel se aflau între 20 şi 30 de turişti şi şapte angajaţi. Două persoane ar fi fost găsite şi se află în stare bună, însă foarte multe victime nu sunt de găsit.

"Avalanşa a fost una semnificativă şi a afectat întregul hotel. Zona înconjurătoare rămâne periculoasă", a anunţat primarul localităţii Farindola, Ilario Laccheta, printr-o postare pe Facebook.

Antonio Di Marco, preşedintele provinciei Pescara, a precizat, tot pe reţeaua de socializare, că hotelul a fost lovit în plin de avalanşă, fiind împins zece metri. "Aproximativ 30 de persoane sunt date dispărute, turişti şi angajaţi, la Hotelul Rigopiano din Farindola", a declarat Fabrizio Curcio, şeful departamentului de protecţie civilă din Italia, potrivit Reuters.

Din cauza zăpezii, echipajele de salvare au fost nevoite să folosească schiurile pentru a ajunge la hotel, în timp ce ambulanţele au fost mobilizate la aproximativ 9 kilometri de locul incidentului.

Mediafax mai notează că avalanşa din Farindola a fost cauzată de mişcările seismice de miercuri, care au continuat în cursul nopţii. Aproximativ 80 de replici s-au produs în regiune, în cursul nopţii de miercuri spre joi, iar o persoană de 83 de ani ar fi decedat în urma prăbuşirii unei clădiri.

Seismele - de 5,1, 5,5, 5,3 şi 5,1 grade - au avut loc miercuri, în decurs de trei ore, la adâncimi de circa 10 kilometri, în zonele L'Aquila (regiunea Abruzzo) şi Rieti (regiunea Lazio), generând panică în centrul Italiei, inclusiv în oraşul Roma, unde circulaţia metroului a fost suspendată câteva ore şi multe clădiri au fost evacuate.