Aşadar, în această toamnă, evenimentul din parcarea Ramada Oradea se va numi Das Fest şi va avea loc în perioada 12-14 septembrie. "Am devansat organizarea festivalului deoarece vrem ca participanţii să se bucure de vreme frumoasă, dar şi pentru că nu vrem să ne suprapunem cu Toamna Orădeană, care va începe la finalul lunii septembrie. Nu vrem ca orădenii să trebuiască să aleagă între evenimente", a spus Romeo Ionescu, directorul general al hotelului, marţi, într-o conferinţă de presă.
Şi anul acesta, în parcarea Ramada va fi instalat un cort cu o capacitate de circa 900 de locuri, iar orădenii vor putea să servească bere nefiltrată, care va putea fi cumpărată de la şase baruri, şi specialităţi bavareze precum cârnaţi fără gluten şi aditivi, leberkase, ciolan de porc, şniţel vienez, sauerkraut, coaste de porc marinate la grill, ştrudel de mere cu sos de vanilie şi kaiserschmarrn (un tip de clădite cu sos de mere).
În premieră, organizatorii vor introduce un sistem de plată cu jetoane. Aşadar, acestea vor putea fi cumpărate de la patru căsuţe, iar apoi date la schimb pentru mâncarea şi băutura dorită. "Vânzarea va merge mai repede", a spus Ionescu.
La ediţia a V-a a festivalului, copiii prezenţi se vor putea juca într-un spaţiu de joacă special amenajat, cu două tobogane gonflabile, în timp ce pentru părinţii lor, în fiecare seară, între orele 19 şi 22, a evenimentului va cânta trupa austriacă Gastein. Pentru participanţi va fi organizată şi o tombolă, printre premii numărându-se şi vouchere la primul Wine SPA din România, care urmează să fie deschis la Ramada Oradea.
În 2013, festivalul a adunat circa 6.000 de participanţi în trei zile, care au consumat aproximativ 6.000 de litri de bere.