Trei angajatori din Germania, Europa Park, McDonald's şi Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn, oferă 77 de locuri de muncă în domeniul hotelier-gastronomic, joburi pentru care pot aplica şi bihorenii, prin Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Bihor.

Potrivit anunţului făcut prin reţeaua Eures România, se caută 20 de bucătari, 25 de ospătari, 20 de angajaţi în industria gastronomiei de sistem, 6 posturi de ajutor de bucătar şi 6 de cameristă/roomboy.

Pentru ocuparea posturilor de bucătar, ospătar şi personal în industria gastronomiei de sistem sunt căutaţi angajaţi calificaţi, cu experienţă în domeniu şi cunoscători de limba germană şi engleză. Pentru posturile de ajutor de bucătar şi cameristă/roomboy angajatorii germani solicită experienţă în domeniu şi cunoştinţe de limba germană.

Angajarea se face pe o perioadă de 9 luni, cu posibilitate de prelungire, începând cu luna martie 2015. Salariul oferit este între 1.500 şi 2.200 euro brut pe lună pentru bucătari şi ospătari, iar între 1.300 şi 1.600 de euro pentru ajutor de bucătar, cameristă/roomboy şi personal în industria gastronomiei de sistem. Programul de lucru este cu normă întreagă, iar cazarea poate fi asigurată de către angajator.

Bihorenii care corespund cerinţelor posturilor trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, pentru a se înregistra în baza de date pentru munca în străinătate şi pentru a primi invitaţia de participare la selecţie. Pentru înscriere, doritorii trebuie să depună o cerere tip (se completează la sediul AJOFM Bihor), copie act identitate, CV model Europass în limba germană, cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale şi adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea "Clinic sănătos / Apt pentru muncă".