Greu de crezut, dar s-a întâmplat recent, pe 4 iunie, la Poliţia Oraşului Ştei. O femeie cu treburi pe la această instituţie şi-a lăsat telefonul, aşa cum i s-a cerut, într-una din casetele de la intrare.

Ce n-a ştiut e că toate cutiuţele au acelaşi model de cheie, iar în sediu se afla, în acelaşi timp, şi un adolescent din colonia de romi din Vaşcău, suspectat, aţi ghicit, de furt. Lăsat nesupravegheat, ţigănuşul a luat la rând casetele, a luat telefonul femeii şi a ieşit cu el, pitindu-l într-un boschet.

Alertaţi de proprietară, poliţiştii s-au pus pe căutat şi au găsit autorul, care şi-a negat cu tupeu fapta.

Asta doar până la sosirea tatălui său, căruia, după câteva scatoalce încasate de faţă cu oamenii legii, i-a mărturisit în final fapta, returnând şi telefonul furat.

Totul e bine când se termină cu bine, ar zice Bihorel, mai puţin pentru poliţiştii ajunşi de mirul lumii. Căci, deşi clădirea e înţesată cu camere de supraveghere, dublate de "ochii vigilenţi" ai oamenilor legii, care au ofiţer de serviciu la intrare, a fost nevoie de intervenţia fermă a tatălui hoţului pentru ca acest caz să nu moară cu ruşinosul verdict Autor Necunoscut.