Finalul de an a adus speranțe pentru bătrânii Bihorului: justiția i-a făcut dreptate orădencei Lenche Cuc, care a fost înșelată de soții Violeta și Tudor Dragoș, patronii azilului „Decență pentru bătrâni” din Chișirid.

Așa cum BIHOREANUL scria în 2020, bătrâna a ajuns în azil când nu se mai putea ridica de pe pat și avea mintea confuză și, cu toate acestea, după moartea ei, cei doi soți s-au împroprietărit pe apartamentul pe care îl avea în Oradea, folosindu-se de un contract de întreținere pe care l-ar fi semnat în fața notarului Ilie Drăgoiu.

Povestea era neverosimilă de la început și, în plus, Cuc făcuse un testament prin care își lăsa averea unui nepot din Germania. Familia defunctei i-a reclamat pe cei doi soți la Parchetul Bihor, deschizând totodată și un proces civil, pe care săptămâna trecută l-a câștigat definitiv, judecătorii hotărând să anuleze atât contractul de întreținere autentificat de notarul Drăgoiu, cât și pe cel de vânzare a apartamentului.

Asta înseamnă că cei care au cumpărat locuința de la soții Dragoș vor rămâne fără ea, chiar dacă au fost de bună-credință. Mai rămâne de văzut cum vor răspunde și penal făptașii, procesul fiind pe cale să înceapă la Judecătoria Oradea. Căci înșelăciunea, odată dovedită, trebuie nu doar „desfăcută”, ci și pedepsită...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!