Casa consilierului prezidenţial Delia Dinu, şeful departamentului de Protocol a Preşedinţiei, a fost spartă de hoţi în timp ce acesta îl însoţea pe preşedintele Klaus Iohannis la paradele de 1 Decembrie de la Bucureşti şi Alba Iulia. Poliţiştii nu exclud ca autorii furtului să fi acţionat la pont.

Spargere în plină zi

Potrivit Mediafax spargerea a fost reclamată poliţiei de proprietarul locuinţei în seara zilei de 1 Decembrie.

"Poliţistii din Ilfov au fost sesizaţi, prin plângere, cu privire la faptul că, în comuna Domneşti, persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracţie într-o locuinţă şi ar fi sustras mai multe bunuri. În acest moment este în desfăşurare o anchetă, fiind analizate toate pistele existente", se menţionează într-un comunicat al Inspectatorului Judeţean de Poliţie Ilfov.

Ancheta se desfăşorară sub coordonarea procurorilor care nu exclud varianta unei lovituri date la pont. Cercetările sunt îngreunate de faptul că zona rurală în care este amplasata casa consilierului prezidenţial nu este dotată cu camere de luat vederi.

Omul preşedintelui

Încadrată în SPP la începutul anilor 2000 Delia Dinu a fost numită consilier prezidenţial de către Klaus Iohannis în vara anului 2016 şi se numără printre puţinii specialişti păstraţi de acesta din echipa fostului preşedinte Traian Băsescu.

Delia Dinu se îngrijeşte ca toate ieşirile publice ale preşedintelui Iohannis să decurgă impecabil fapt pentru care îl însoţeşte ca o umbră.