Doi bărbaţi, cu vârste de 33 şi 31 de ani, au fost reţinuţi de poliţişti, iar apoi arestaţi, în urma percheziţiilor desfăşurate miercuri în dosarul furturilor din Ştei.

Constantin Lazăr şi Răzvan Murari au fost arestaţi joi seară, de Judecătoria Beiuş, pentru furt calificat.

Potrivit unui comunicat transmis vineri dimineaţă de Poliţia Bihor, cei doi au fost reţinuţi miercuri, în urma a 21 de percheziţii făcute miercuri în localităţile bihorene Ştei, Vaşcău, Nucet, Lunca, Câmpani, Lazuri de Beiuş şi în municipiul Beiuş, la domiciliul unor persoane fizice sau la sediul unor firme. "Poliţiştii bihoreni au descoperit şi ridicat diverse bunuri în legătură cu care exisă suspiciunea rezonabilă că ar proveni din mai multe infracţiuni de furt, precum ceasuri, parfumuri, bijuterii, telefoane mobile, aparatură electronică, precum şi diferite instrumente folosite la comiterea infracţiunilor - cagule, mănuşi, leviere, baros, arme albe şi peste 75.000 lei, a căror provenienţă urmează să fie stabilită în urma cercetărilor", arată comunicatul Poliţiei.

Cei doi indivizi sunt bănuiţi şi că, în primăvara acestui an, au dat spargerea la Electrica Ştei, furând cu totul un automat de încasări facturi de curent, plin cu bani. "În noaptea de 2 spre 3 mai a.c., ar fi pătruns prin efracţie în punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Ştei şi ar fi sustras un aparat de tip SmartPay, din care ar fi sustras o sumă de bani, iar apoi l-ar fi abandonat în extravilanul localităţii" mai arată documentul Poliţiei.

Joi, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale i-au prezentat pe cei doi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş şi la Judecătoria Beiuş cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii au emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este, însă, definitivă, putând fi atacată cu apel.

Ancheta poliţiştilor continuă, însă, pentru documentarea întregii activităţi a celor doi, mai cu seamă că – după cum a aflat BIHOREANUL – cei doi ar fi liderii unei vaste reţele de hoţi.

Este vorba despre gruparea de care BIHOREANUL a scris chiar în această vară. Indivizii, deosebit de periculoşi, terorizau efectiv locuitorii oraşului Ştei, spărgând câte o locuinţă la fiecare două - trei săptămâni. Revoltaţi că indivizii erau liberi, în vară, localnicii s-au plâns primarului oraşului şi erau hotărâţi să îi reclame pe poliţişti ministrului de Interne, dat fiind că timp de peste doi ani nu le-au dat de urmă.