Fărădelegile se fac indiferent de condiţiile meteo. Aceasta pare a fi deviza a doi hoţi, un bărbat şi o femeie, care zilele trecute au furat un bonsai scump, din expoziţia cu vânzare Kaluna, amenajată în aer liber, în parcarea centrului comercial ERA Park Oradea.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată cum o dubiţă de culoare albă, condusă de bărbat, este parcată aproape de expoziţie, iar femeia şi bărbatul discută, probabil despre tehnica prin care să urce bonsaiul din specia Pinus, plantat într-un ghiveci mare, în maşină. Apoi, cei doi urcă în vehicul, iar şoferul îl mută în aşa fel încât uşa laterală să fie chiar lângă arbustul dorit.

Nestingheriţi de faptul că prin parcare mai circulau şi alte maşini şi nici de ploaia torenţială, cei doi se dau jos din maşină şi, în mare grabă, trag bonsaiul în vehicul. Misiunea lor n-a fost tocmai facilă, pentru că ghiveciul are o greutate considerabilă. După ce reuşesc să-l pună în dubă, cei doi urcă şi ei în maşină şi pleacă în trombă.

Furtul s-a petrecut în seara de 29 mai, la ora 22, însă a fost observat de angajaţii magazinului Kaluna abia sâmbătă, când au şi sunat la Poliţie, pentru a reclama fapta. 

"Furtul a fost sesizat, sâmbătă, la ora 13.00 iar luni dimineaţa, păgubiţii au depus şi o plângere penală la Poliţia municipiului, unde se efectuează cercetări", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Dinu. 

Reprezentanţii firmei au predat şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere, însă deocamdată, făptaşii nu au fost prinşi. Paguba produsă de cei doi hoţi se ridică la circa 3.000 lei.

Reprezentanţii Kaluna spun că nu este pentru prima oară când le sunt furate plante din expoziţia amenajată în aer liber.