În vreme ce faţă de unii preoţi se arată necruţător pe nedrept, episcopul Sofronie dovedeşte o toleranţă ieşită din comun faţă de alţii, chiar dacă sunt plini de păcate. Un exemplu e porunca preasfinţitului în ce-l priveşte pe preotul Adrian Fofiu, după ce credincioşii de la biserica "Sf. Dimitrie" din Podgoria l-au prins că dijmuia banii donaţi de ei pentru ridicarea lăcaşului.

În loc să-l trimită pe părinţelul găinar unde n-a auzit nimeni de el, mai ales că respectivul n-a dat examen să fie preot la oraş, Sofronie l-a pus popă la o altă biserică aflată în construcţie, în cartierul Nicolae Iorga, purtând hramul "Înălţarea Domnului".

Cum enoriaşii nu l-au vrut, deoarece au deja un preot vrednic, Fofiu s-a prezentat la post, cu o zi înainte de Crăciun, însoţit de Poliţie, împreună cu care şi-a făcut intrarea în biserică. Probabil pe considerentul că cine nu crede în el de bunăvoie o va face cu forţa, că doară bătaia e ruptă din rai!

Bihorel aşteaptă cu nerăbdare şi intervenţia căştilor albastre pentru despresurarea bisericii "Sfânta Treime" a preoţilor Puşcaş şi intrarea preasfinţitului Sofornie, cu tancheta, în altar.