După ce Universitatea de Vest din Timişoara a decis să ceară retragerea titlului de doctor obţinut de ex-ministrul Florian Bodog la această instituţie, printr-o lucrare de doctorat care s-a dovedit plagiată, PSD-istul a reacţionat, luni, pe blogul propriu. 

Fără să explice problema de fond, şi anume furtul intelectual grosolan pe care l-a comis, Bodog îl acuză pe rectorul UVT, Marilen Pirtea, care de altfel i-a prezidat comisia de doctorat, că este plagiator, iar pe jurnalista Emilia Şercan că e impostoare.

"Nu îmi place să vorbesc despre oameni şi să intru în polemici personale. Având în vedere însă acuzaţiile total neadevărate pe care unii le-au lansat în spaţiul public, aş dori să prezint câteva lucruri mai puţin cunoscute despre cei care astăzi încearcă cu orice preţ să-mi păteze reputaţia. Primul dintre ei este un "plagiator cu repetiţie" şi o persoană lipsită de onestitate. A doua persoană este o aşa-zisă jurnalistă de investigaţie mincinoasă şi impostoare",  scrie Bodog.

Arătând că actualul rector al UVT a fost preşedintele comisiei de concurs care i-a dat, în 2008, titlul de doctor - detaliu de altfel neştiut până acum -, Florian Bodog se plânge că atunci Marilen Pirtea n-a găsit hibe în lucrarea sa. "Mă întreb şi eu: oare domnul Pirtea când a fost corect şi onest? În 2008 când mă felicita pentru teză sau în 2017/2018 când a intrat în corul acuzatorilor mei?". Apoi, PSD-istul insinuează că Pirtea ar fi făcut un pact cu jurnalista PressOne Emilia Şercan, chit că aceasta a dezvăluit şi faptul că însuşi rectorul UVT a plagiat în lucrări ştiiţifice!

De asemenea, fostul ministru al Sănătăţii o face pe jurnalistă "impostoare notorie" şi mincinoasă. Bodog face referire la o intervenţie pe care Şercan a avut-o la o emisiune TV, când a izbucnit în lacrimi şi a spus despre sine că este o impostoare, pentru că în trecut a acceptat să lucreze pentru Sorin Ovidiu Vântu, şi la un articol publicat săptămâna trecută de Evenimentul Zilei, unde jurnalista este acuzată că ar fi câştigat un concurs de lector la Universitatea din Bucureşti fără a îndeplini criteriile minime solicitate.

"Iată, aşadar cine au ajuns să mă arate cu degetul şi cine ne dau lecţii de moralitate şi de corectitudine!", a scris Bodog, fără să ţină cont că nici el nu este deloc în măsură să arate cu degetul.

Abia ultimul paragraf al postării este dedicat adevăratei probleme, şi anume plagiatul pe care l-a comis în lucrarea de doctorat. Florian Bodog nu explică, însă, şi nu se justifică prin nimic, ci doar "garantează" că este om onest. "În ceea ce priveşte teza mea de doctorat, vă asigur că a fost redactată cu respectarea tuturor standardelor de calitate şi de etică profesională în vigoare în perioada elaborării tezei şi nu există nicio problemă cu ea, indiferent cât vor încerca unii sau alţii să arunce cu noroi", a încheiat PSD-istul.

Reamintim că săptămâna trecută Senatul UVT a decis să propună Consiliului Naţional pentru Atestarea Titlurilor şi Diplomelor Universitare retragerea titlului de doctor pe care Florian Bodog l-a obţinut în 2008, la Timişoara, întrucât lucrarea de doctorat s-a dovedit plagiată în proporţie de 36%.