În jur de 7.000 de orădeni au mers, vineri seară, la ERA Park, pentru a-l vedea pe Ştefan Hruşcă în concert, ceea ce a îngreunat considerabil traficul. Circulaţia în zonă a fost îngreunată din toate direcţiile, încă de dinainte de ora 18, echipaje ale poliţiei rutiere fiind mobilizate pentru a dirija traficul.  

În jurul orei 18.30, în parcarea din faţa intrării la concert a fost plină-ochi şi doar în parcarea din faţa Home Center-ului, şi ea aproape plină, norocoşii şi-au mai găsit câte un loc liber.

În centrul comercial, sub cupolă, nu aveai unde să arunci un ac. Orădeni de toate vârstele, de la ţânci de nici un an până la bunici, s-au înghesuit cât mai aproape de scenă pentru a-l vedea pe folkist. Cei care n-au avut chef de înghesuială au putut vedea concertul liniştiţi, pentru că în spatele artistului, pe scenă, organizatorii au amplasat o plasmă imensă. "O alegere inspirată", a comentat un spectator.

Pe lângă tradiţionalele sale colinde ca "Deschide uşa, creştine" sau "Noi umblăm a colinda", la Oradea, Hruşcă a cântat şi piese despre care unii ar putea spune că nu-şi aveau locul într-un concert de Crăciun, ca de exemplu "Săracă, inima mea" sau celebra "Rugă pentru părinţi", care l-a consacrat. Şi totuşi, cea din urmă piesă a fost cea mai îndelung aplaudată de numerosul public.

Concertul de la ERA a fost primul din turneul naţional de colinde desfăşurat de artist în 2014.