Un profesor suplinitor din California a primit un dar extraordinar din partea unui fost elev. Descoperind că profesorul, Jose Villarruel, trăieşte într-o maşină, pentru că nu are o locuinţă, Steven Nava a lansat o campanie pe o platformă de strângere de fonduri (GoFundMe) şi a adunat în doar câteva zile 27.000 de dolari, pe care i-a dăruit bărbatului ajuns într-o situaţie disperată. 

Povestea a fost relatată, marţi, de CNN în ediţia online. Jose Villarruel a primit banii chiar de ziua lui. Deşi lucrează ca profesor suplinitor la Los Angeles Unified School District, bărbatul a trăit în maşina sa în ultimii opt ani, alegând să trimită puţinii bani pe care îi câştigă familiei sale care locuieşte în Mexic. 

Fostul său elev, Stevan Nava, l-a văzut într-o zi cotrobăind prin portbagajul maşinii şi şi-a dat seama că este vorba tocmai de fostul său profesor, pe care l-a îndrăgit mereu. "A fost mereu bun cu elevii săi. Ne întreba cum ne este ziua, voia să afle mici detalii despre noi", a povestit Nava pentru CNN. 

Văzându-i situaţia, acesta i-a dăruit pe loc 300 de dolari. "Mi-a zâmbit şi a venit să mă îmbrăţişeze", şi-a amintit tânărul. Apoi, acesta a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a-l ajuta pe Jose Villarruel.

Oamenii care i-au aflat povestea au sărit în ajutor, astfel că în câteva zile s-a strâns suma de 27.000 de dolari. Banii i-au fost donaţi profesorului chiar de ziua lui, la o mică petrecere surpriză la care au participat şi alţi foşti elevi de-ai lui.

De asemenea, poliţiştii din San Bernandino l-au ajutat pe bărbat să primească un aşa numit "motel voucher" cu ajutorul căruia să locuiască într-un motel timp de o lună fără să plătească, relatează aceeaşi sursă.