Crimă oribilă, la început de an, în Marea Britanie. O româncă din Vaslui a fost ucisă de fostul ei iubit, şi el din Vaslui, după ce acesta a aflat că femeia începuse o relaţie cu patronul magazinului la care lucra, un om de afaceri potent financiar.

Potrivit site-ului vremeanoua.ro, vasluianul, pe numele său Genu Armeanu, de 45 de ani, este suspectat că a ucis-o pe Elisabeta Lăcătuşu în data de 3 ianuarie. Ei avuseseră o relaţie care s-a încheiat recent, iar bărbatul nu a putut suporta gândul.

Genu era văzut de prieteni ca un om liniştit, deloc agresiv, dar şi-a ieşit din minţi când a aflat că Elisabeta şi-a refăcut viaţa cu patronul restaurantului la care lucra, un indian potent financiar.

Astfel, individul a înjunghiat-o pe femeie în plină stradă, de zeci de ori în piept şi i-a tâiat gâtul.

Ambulanţa chemată imediat de localnici nu a reuşit să o salveze.

Purtătorul de cuvânt al Politiei Metropolitane (Scotland Yard) din Londra a declarat pentru "Evening Standard" că femeia avea răni foarte grave: "Poliţia a fost chemată de către serviciul de ambulanţă din Londra (LAS) la Norfolk Road, Ilford, la ora 19:09, miercuri, 3 ianuarie, în urma unei sesizări potrivit căreia o femeie căzută pe stradă nu răspunde. Ofiţerii şi serviciul de ambulanţă din Londra s-au deplasat şi au găsit o femeie de 44 ani de ani cu rãni grave. La ora 19:16 a fost pronunţat decesul".

După comiterea crimei, Genu s-a întors în casa în care locuia alãturi de alti români, fără a spune ceva cuiva. Se aştepta că poliţia să vină după el, probabil de aceea nu a încercat să se ascundă. Cunoscuţii bărbatului povestesc cã seara, la ora 22:30 (n.r. ora Angliei), au venit peste 20 politisti, înarmati si cu câini, i-au interogat pe toti, însã l-au arestat doar pe Genu. "I-au pus direct lanturi si la mâini si la picioare", a povestit un cunoscut al acestuia.