Senatorii Universităţii din Oradea au decis să nu dea curs solicitării transmise de decanul FMF Florian Bodog pentru a-i cerceta dosarul prin care a promovat ca profesor universitar şi cel în baza căruia a primit titlul de conducător de doctorat.

În urmă cu o lună, BIHOREANUL a dezvăluit că Florian Bodog nu a îndeplinit criteriile minime pentru promovare, neavând minim 6 articole publicate în reviste ISI cu el autor principal, aşa cum legea prevede. Mai mult, din cele 12 articole pe care decanul le-a înşirat în listă, doar la unul este autor principal, alte două nici nu au fost vreodată publicate, iar un altul este semnat, în realitate, de fratele său, Alin Bodog.

După ce BIHOREANUL a făcut dezvăluirea, Bodog a transmis o solicitare Senatului universitar, cerând să-i fie verificate dosarele de concurs. La prima şedinţă la care a fost dezbătută cererea sa, pe 23 mai, o decizie nu a putut fi luată întrucât, în urma discuţiilor, mai mulţi senatori au părăsit sala, iar întâlnirea a rămas fără cvorum.

Marţi, Senatul a dezbătut din nou solicitarea lui Bodog, iar la propunerea preşedintelui Sorin Curilă, a respins-o, pe motiv că nu este în atribuţiile sale.

"Dacă la prima problemă, "acordarea titlului de profesor", Senatul U.O. are competenţe limitate, respectiv verificarea respectării etapelor procedurale la momentul validării concursului, legat de "abilitarea în vederea conducerii de doctorate" decizia revine Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU)", se arată în răspunsul transmis de Senat lui Bodog. Totodată, senatorii îi spun decanului FMF că, la momentul concursului, au verificat respectarea procedurilor şi n-au depistat nicio neregulă, la fel cum n-au înregistrat nicio contestaţie.

Pe de altă parte, BIHOREANUL a făcut deja o sesizare către CNATDCU şi Ministerul Educaţiei vizavi de obţinerea frauduloasă a celor două titluri academice de către Bodog, rămase deocamdată fără un răspuns.

Citeşte pe această temă şi articolul: Bodog cel Fals: Decanul Facultăţii de Medicină, Florian Bodog, şi-a obţinut titlurile universitare cu lucrări ştiinţifice inexistente