Sinagoga Neologă Sion a găzduit marţi seară un eveniment aparte. Mai mulţi speakeri, între care s-au numărat şi celebrităţi precum Mihai Leu, Claudiu Keşerü, Robert Diaconeasa (Daddycool) şi Daniel Leş au vorbit despre eşecurile lor în viaţă, în drumul spre succes, în cadrul event-ului "I Love Failure".

Printre vorbitori s-a aflat şi psihoterapeuta Corina Lupău din Oradea, care a povestit cum a fost prima interacţiune, în terapie, cu un adolescent.

Singura care a crezut în el

Primii speakeri care au urcat pe scenă au fost cercetătorul Dan Vodnar, managerul general al VPK Packaging Bart Dobbelaere, pugilistul Mihai Leu, enologul Betty Darabont, psihologa Corina Lupău şi fotbalistul Claudiu Keşerü. Moderator a fost actorul clujean Bogdan Bob Rădulescu.

Fotbalistul Claudiu Keșerü a povestit că cea mai grea perioadă din viața sa a fost la 19 ani, atunci când tatăl său a decedat, iar el se afla în Franța. „El m-a încurajat în toți anii, venea la toate antrenamentele, îmi dădea putere și dintr-odată a dispărut. Mi-a luat multe luni de zile să-mi revin, să mă adun, să dau din nou tot ce e mai bun din mine”, a spus el în fața publicului.

El a mai spus că nu este deloc ușor să fii fotbalist, deși viața lor este prezentată întotdeauna ca fiind una perfectă, cu mulți bani, mașini și femei. „Însă e vorba de sacrificii, multă muncă și lacrimi”, a mai zis el.


(Foto: I Love Failure)

În timp ce unii dintre ei au vorbit despre lucrurile din viaţă care i-au marcat şi împins spre succes, Corina Lupău a povestit despre episodul din cariera sa pe care l-a considerat mulţi ani de zile un eşec.

Pe atunci avea doar 20 şi ceva de ani, puţină experienţă şi un cabinet pe actuala pietonală Vasile Alecsandri. "Este vorba despre primul adolescent care a venit la mine împreună cu părinţii. La prima şedinţă au vorbit mai mult mama şi tatăl său. Mi-au spus că e inteligent, dar leneş, că nu-şi dă silinţa, că probabil nu va lua nici bacalaureatul, că vor să fac om din el. Acum i-aş întreba «ce înseamnă a fi om pentru ei?», dar atunci n-am făcut asta", a spus ea în faţa publicului.

Băiatul, care împlinise între timp 18 ani, era rigid, nu răspundea tehnicilor de psihologie, nu-şi făcea temele şi o dată a venit cu o propunere. "Mi-a spus că nu va veni la şedinţă, că are nevoie de cei 30 de lei, cât costa atunci şedinţa, pentru treburi adolescentine. Şi mi-a spus apoi: «eu n-am să le zic părinţilor că nu vin şi am să te rog şi pe tine să faci acelaşi lucru». Dat fiind că el avea deja 18 ani, am luat decizia că nu trebuie să-l oblig să vină, dar dacă părinţii lui mă vor suna şi mă vor întreba dacă a fost, atunci le voi spune adevărul. Şi n-a venit, dar nici părinţii nu m-au sunat", a mai spus ea.

Adolescentul a mai fost o singură dată la terapie, după care n-a mai revenit.

Ani de zile, Corina a catalogat experiența drept un eşec. Credea că nu l-a ajutat cu nimic pe băiat. Asta până de curând, când a primit un mesaj de la el în timp ce se afla în vacanţă în SUA. "Mi-a scris că vrea să ne vedem, că acum e inginer şi proiectează zgârie-nori, că eu l-am ajutat în cea mai grea perioadă a vieţii lui şi că am fost singura care am crezut în el şi l-am acceptat aşa cum este", a mai povestit ea.

Afaceri de milioane de euro

În a doua parte a serii, personalităţile care au vorbit în faţa publicului au fost Robert Diaconeasa (influencerul Daddycool), Cosmin Răileanu, Marius Drăguş (Magitot), Tedy Necula şi Daniel Leş.

Originar din Râmnicu Sărat, Cosmin Răileanu (foto jos) a povestit că cel mai mare eşec al său, care l-a urmărit toată viaţa, a fost un incident din adolescenţă. Avea 18 ani când s-a dus la discoteca din oraş alături de iubita lui de la acea vreme, iar mai mulţi tineri au agăţat-o pe fată şi l-au făcut să se simtă stânjenit. "Prima reacţie pe care am avut-o, eu ca tânăr înverşunat, a fost să iau o şurubelniţă ascuţită şi să sparg, în noaptea aia, roţile mai multor maşini. Problema a fost că m-a prins poliţia, iar tata a plătit apoi toate cauciucurile", a spus el.

La mulţi ani distanţă, după ce a avut mai multe afaceri, inclusiv una de fier forjat şi platforma vindem-ieftin.ro, povestea încă l-a urmărit. "Ziarul care a scris în adolescenţă de incidentul acela m-a contactat să scrie despre mine. Am acceptat şi după am văzut titlul: «De la cauciucuri sparte cu şurubelniţa, la afaceri de milioane de euro». Acum nu mă mai deranjează atât de tare, pot să spun că m-a amuzat când am citit", a mai povestit el.

După un program întins până după ora 23, organizatorii au anunţat şi un speaker surpriză, care a fost Moş Crăciun de Oradea, cel care de ani de zile bucură copiii şi adulţii. 

Cornel Bubui a rememorat momentele din tinereţe, când a participat la concursuri de dans şi le-a spus celor prezenţi că acum este pensionar.

Evenimentul a fost organizat de CSR Events Company, Plantăm Speranţă, Asociaţia "Ajut, deci exist!" şi Centrul Multimedia Studio Act.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!