În România, primăvara a venit doar în calendar. Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru Bucureşti şi judeţele Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, zone unde va ninge abundent şi va viscoli.

Totodată, mai multe judeţe se află sub cod galben de zăpezi, iar meteorologii nu exclud nici extinderea codului portocaliu.

Prognoza de vreme rea a determinat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti să suspende cursurile în toate şcolile şi liceele din Capitală pentru ziua de marţi, o decizie similară fiind luate şi în multe alte oraşe şi comune din judeţele de sub atenţionare. Ninsoarea, spun meteorologii români, va continua şi miercuri.

Vreme rea e şi la vecinii României. Ungaria şi Bulgaria au restricţionat traficul, astfel că autovehiculele cu o masă mai mare de 7,5 tone nu mai pot trece din România în niciuna din cele două ţări. Ministerul Afacerilor Externe recomandă românilor să evite pe cât posibil călătoriile în Ungaria, deoarece patru judeţe de aici sunt la rândul lor sub cod portocaliu de zăpezi.