Vremea nu ţine cont de anotimp. Mai multe porţiuni de drumuri sunt închise, miercuri, în judeţul Bihor, iar pe altele se acţionează pentru deszăpezire în urma ploilor torenţiale, lapoviţei şi ninsorilor căzute în ultimele ore.

Potrivit unei informări transmise miercuri după amiază de Consiliul Judeţean Bihor, se acţionează pentru deszăpezire în mai multe zone de deal şi de munte din judeţ, fiind pregătite în total 13 utilaje de intervenţie.

De asemenea, din cauza condiţiilor meteo deosebite, cu ploi şi lapoviţă, au fost închise cu bariere mobile mai multe sectoare care pot fi periculoase.

Concret, este vorba despre:

- Drumul Baraj Leşu-Stâna de Vale se prezintă astfel: tronsonul de la Coada Lacului-Stâna de Vale, drum închis circulaţiei rutiere;

- Drumul Judeţean DJ 763 A din DN 76-Şuştiu-Limită Judeţ Arad (DJ 792B) pe sectorul de la km 5+500 până la km 18+257 (Urseşti-limită Judeţ Arad), fiind un sector de drum pietruit, cu traseu de munte sinuos şi cu o stare de viabilitate rea;

- Drumul Judeţean DJ 767 pe sectorul de la km 10+940 până la km 27+763 (Dobreşti-Vârciorog) fiind un sector de drum pietruit, cu traseu de munte sinuos şi cu o stare de viabilitate rea.

Reprezentanţii CJ Bihor amintesc că deszăpezirea drumurilor judeţene din Bihor a fost împărţită în cinci zone de intervenţie: Marghita – operator (societatea care execută contractul de deszăpezire) - S.C. Săgeata Prod S.R.L. Suplacu de Barcău; Zona Tinca – operator S.C. Extract Com S.R.L. Salonta; Zona Oradea – operator S.C. Dumexim S.R.L. Oradea; Zona Beiuş – operator S.C. Drumuri Bihor S.A. şi Zona Aleşd – operator S.C. Carier S.R.L. Marghita.