Cu toate că e abia luna septembrie, la Bâlea Lac s-a instalat iarna. Stratul de zăpadă măsoară 16 centimetri, spun meteorologii, la peste 2.000 de metri altitudine, în munţii Făgăraş, iar salvamontiştii le recomandă tuturor celor care ajung în zonă să poarte echipament de iarnă.

"La altitudini de peste 1.600 m vă sfătuim să folosiţi echipament adecvat sezonului de iarnă şi să aveţi în rucsac următoarele lucruri: o geacă împotriva vântului, o bluza călduroasă şi o pelerină de ploaie; folie de supravieţuire; lanternă frontală; baterie externă pentru telefon sau să economisiţi bateria telefonului; o sticlă de apă şi baton energizant. De asemenea vă recomandăm să aveţi instalată aplicaţia SALVAMONT pe telefon şi aplicaţia "Anii Drumeţiei" unde puteţi găsi trackul (traseul n.r.) tuturor traseelor turistice omologate din Judeţul Sibiu", a declarat şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu, potrivit site-ului Romania24.ro.

Sursa citată mai arată că accesul la Bâlea Cascadă se face în condiţii de iarnă, pe Transfăgărăşan. De la Bâlea Cascadă, până la Bâlea Lac se poate merge atât cu maşina pe Transfăgărăşan, dar şi cu telecabina.

Cetăţenii sunt sfătuiţi şi ca, înainte să se aventureze la munte, să consulte prognoza meteo.

În ultimele zile, drumarii au acţionat în mai multe rânduri pentru îndepărtarea zăpezii căzute pe Transfăgărăşan şi pe Transalpina. În zonele înalte de munte a nins consistent săptămâna aceasta.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!