Poemul lui Coşbuc poate fi parafrazat fără probleme: "A-nceput de ieri să cadă, câte un calcan pe stradă...". Mircea Oaie (foto), şeful Serviciului Administrativ din cadrul Primăriei orădene, şi-a găsit, în Ajunul Crăciunului, la ieşirea din serviciu, maşina distrusă. Câteva porţiuni din faţada unei case de pe strada Duiliu Zamfirescu s-au prăbuşit peste maşina funcţionarului, provocându-i pagube de 7.000 lei.

12 masina.jpgSkoda Octavia, cumpărată în rate, avea plafonul şi capota găurite de moloz, parbrizul spart şi oglinda ruptă. Supărat, Oaie şi-a sunat colegii de la Serviciul Juridic, ca să întrebe împotriva cui se poate îndrepta pentru despăgubiri.

Aceştia i-au răspuns ironic: "Încearcă la prefect, că el a blocat în instanţă regulamentul de refacere a faţadelor!". Până la urmă, funcţionarul şi-a cerut banii de reparaţii de la asiguratorul autovehiculului, pe baza poliţei de asigurare tip Casco. Iar asiguratorul, la rândul său, se va îndrepta împotriva proprietarilor clădirii. Care au cam făcut-o de oaie...