Pentru destul de mulţi români, septembrie este "un gen de vară", în sensul că, cel puţin în prima jumătate a lunii, există multe vacanţe programate pe litoralul românesc şi mai ales pe cel din ţări apropiate precum Bulgaria, Grecia şi Turcia. Motivele ţin de evitarea aglomeraţiei şi a caniculei din lunile de vară, dar mai ales de preţurile considerabil mai mici. Vremea s-a mai răcorit însă, pe masură ce luna septembrie se apropie de final. Aşadar, cel puţin în România nu se mai poate vorbi despre vacanţă la plajă, însă... există idei de vacanţă, chiar şi combinate cu baie / înot şi relaxare pe şezlong!

Călătorii se pot face şi toamna, dar cele mai multe persoane nu doresc să lipsească mult de acasă, din diverse motive personale şi profesionale. Astfel, vacanţa este mai degrabă o călătorie de weekend sau oricum de doar câteva zile. În aceste condiţii, ideal este ca drumul să fie cât mai scurt. În afară de ideile cu city break-uri în capitale europene, deci vacanţe externe, există şi variante excelente în ţara noastră, uşor accesibile ca distanţă şi cu preţuri rezonabile.

Un centru wellness cu siguranţă remarcabil se află chiar lângă Bucureşti, la Baloteşti. De fapt, este cel mai mare centru de wellness şi relaxare bazat pe ape termale, în Europa. Investiţia iniţială a fost de aproximativ 50 de milioane de euro, centrul fiind deschis de la începutul anului trecut. Therme Bucureşti este deschis tot timpul anului şi este bazat pe relaxare, wellness şi entertainment. Centrul poate primi simultan 4000 de clienţi şi este dezvoltat pe o suprafaţă impresionantă.

Printre dotări putem menţiona 65 de duşuri din marmură cristalină, 20 de tobogane şi şase saune. Există mai multe zone, fiecare cu specificul ei, tarifele fiind de asemenea diferite: zona Elysium, zona Galaxy şi zona The Palm. Relaxarea este garantată de prezenţa a 9 piscine interioare şi exterioare, suprafaţa totala a luciului apei fiind de peste 3000 de metri patrati. Inclusiv in lunile de toamnă (de fapt tot timpul anului), temperatura este menţinută la valoarea de 33 de grade Celsius.

Există piscină interioară panoramică, dotată cu pool bar şi alimentată cu apă bogată în seleniu şi zinc. Conform reprezentanţilor Therme Bucureşti, seleniul este un elixir al tinereţii, căci joacă un rol important în multe dintre procesele metabolice. Mai trebuie evidenţiate piscina cu Crazy River (unde poţi înota contra curentului), piscina cu minerale, piscina exterioară cu pool bar şi piscina Sands of Therme, cu o plajă generoasă cu nisip fin şi vegetaţie exotică (palmieri cu înălţime de până la şapte metri). Poţi să te distrezi, să te relaxezi, iar în pauze să verifici pe smartphone emailurile, ştirile, postările de pe reţelele de socializare sau, de ce nu, să te informezi despre rezultate din sport şi ponturi pentru pariuri sportive, căci plasamentele le poţi face de asemenea online.

Dacă preferaţi o scurtă vacanţă la munte, Braşov ar fi locul ideal. Dincolo de atracţiile specifice, aici există complexul Paradisul Acvatic. Ca si la Therme, se poate înota pe tot parcursul anului. Senzaţie face cu siguranţă piscina exterioară, în care oricine se poate relaxa chiar şi când afară este zăpadă, deci temperaturile sunt negative! Pe lista de atracţii putem menţiona bazine cu hidromasaj, saune umede sau uscate, sală de sport, grotă de relaxare, jacuzzi şi zonă de relaxare, duşuri cervicale, precum şi şedinţe de masaj. La fel ca în Bucureşti, la centrul de wellness din Braşov există mai multe planuri tarifare ce ţin cont inclusiv de intervalul de timp în care se doreşte accesul.

Pentru cei ce vor şi altceva în afară de distracţii specifice verii, iată o idee specială de călătorie de toamnă, în România: o excursie în Delta Dunării. Contrar aşteptărilor, perioada este propice pentru astfel de călătorii. Printre avantaje, menţionăm: mai puţin turişti, tarife mai mici şi... mult mai puţini ţânţari, chiar deloc în momentele în care temperaturile au scăzut mai mult.

Farmecul Deltei este chiar amplificat de venirea toamnei, căci gama de culori se diversifică în ceea ce priveşte vegetaţia. Păsările se organizează în stoluri şi pornesc în marea migraţie, un spectacol ce poate fi urmărit atent de turişti. Pelicanii ies în această perioadă cu puii la pescuit, oferindu-le lecţii de zbor. Pentru pasionaţii de pescuit, toamna este o perioadă excelentă: pe de o parte, activitatea în sine este mai plăcută, căci nu mai există caniculă şi nici atât de multe insecte. Pe de altă parte, peştii sunt mai activi şi mult mai tentaţi în a muşca din momeală şi deci a ajunge să fie capturaţi.

(Advertorial)