Dacă furtul de deşeuri reciclabile din igluurile din Oradea a devenit un fenomen aproape comun, săptămâna trecută a venit rândul unei pagube neobişnuite: de pe strada Matei Corvin s-a furat un iglu galben, destinat colectării deşeurilor din plastic şi metal, cu tot cu gunoaiele din el!

Furtul a fost constatat de muncitorii RER Ecologic Service când s-au dus să colecteze deşeurile reciclabile din zonă. În locul igluului nu mai era nimic, zona fiind şi curăţată, semn că pentru tâlhari şi deşeurile aruncate în recipient au fost valoroase.

Oamenii care locuiesc în zonă le-au spus reprezentanţilor RER că în seara precedentă au văzut mai mulţi bărbaţi în timp ce încărcau recipientul pe platforma unei maşini, însă nu s-au gândit să reclame evenimentul, întrucât au crezut că sunt muncitorii operatorului de salubritate.

"Toate utilajele noastre au inscripţionate numele şi însemnele societăţii", atenţionează însă directorul de producţie al RER Ecologic Service, Ionel Ban. Astfel, orădenii sunt îndemnaţi să anunţe Poliţia Locală ori municipală ori de câte ori văd că recipientele sau deşeurile sunt transportate cu alte maşini decât cele ale operatorului licenţiat de salubritate.