RER Ecologic Service a montat deja în aproximativ 15 puncte din oraş igluurile ajunse la Oradea în baza parteneriatului dintre Primărie şi EcoRom Ambalaje. Primele recipiente de tip clopot, destinate exclusiv colectării selective a deşeurilor, au fost puse în cartierul Rogerius.

Orădenii sunt rugaţi să arunce în igluuri doar deşeurile pentru care acestea sunt destinate: în cele de culoare galben - plastic şi metal, în cele verzi - sticla, iar în cele albastre - hârtii şi cartoane.

"Până acum, au sosit aproximativ 160 de recipiente, pe care le montăm în locurile indicate de Primărie", anunţă directorul de producţie al RER Ecologic Service, Ionel Ban. Nu în toate zonele din oraş igluurile vor fi montate în grupuri de trei, câte unul din fiecare culoare. Unele locuri vor fi "mobilate" doar cu două "clopote", în funcţie de comenzile Primăriei.

Fiecare igluu are o fantă de introducere a ambalajelor, situată la o înălţime de 1,4 m, astfel încât deşeurile să poată fi introduse, dar nu şi scoase. Toate reciclabilele colectate vor fi predate de către RER Ecologic Service la staţia de sortare a deşeurilor reciclabile administrată de Eco Bihor.