Vreme de 10 zile, operatorul licenţiat de salubritate al Oradiei a spălat toate igluurile din oraş. În spatele autospecialei care a golit recipientele a mers o autocisternă care a curăţat în exterior, cu o soluţie biodegradabilă, fiecare iglu în parte. Acţiunea a început pe 5 august şi s-a încheiat miercurea trecută, astfel că igluurile din întreg oraşul sunt acum curate.

În total, în Oradea sunt amplasate 650 de igluuri în locaţii ce acoperă toate cartierele. Recipientele sunt în trei culori, galben, verde şi albastru, fiecare fiind destinat unui alt tip de deşeuri reciclabile. Astfel, în igluurile galbene trebuie aruncate doar deşeurile din plastic sau metal, în cele verzi doar sticlele, iar în cele albastre hârtiile şi cartoanele.

Recipientele tip clopot au fost primite de Primăria Oradea în urma unui parteneriat cu Ecorom Ambalaje. Fiecare iglu are o capacitate de 3 metri cubi, iar în partea superioară este prevăzut cu fante pe unde pot fi aruncate deşeurile, dar nu şi scoase, cum e cazul clasicelor pubele.