Unii îl văd pe Deepak Paswaan ca diavolul în persoană, însă alţii îl ajută pe micuţul de şapte ani din satul Bihar, nord-estul Indiei, să treacă peste traumă.

"În fiecare zi mă rog ca un bun doctor să-l vindece pe Deepak, ca el să aibă o viaţă normală", a spus tatăl său, Veeresh Paswaan, citat de The Telegraph.

Prin pieptul copilului ies picioarele, mâinile şi fesele fratelui său siamez mort. Picioarele cresc la fel de repede cum cresc membrele lui Deepak, astfel că greutatea pe care o poartă micuţul pe piept e uriaşă.

Deepak nu şi-a făcut încă nicio analiză cu raze X pentru a afla efectele interne ale anomaliei. Părinţii lui câştigă mai puţin de o liră pe zi şi nu îşi pot permite costurile mediale.

Din nefericire, acesta nu este un caz singular în Bihar. În 2005, Lakshmi Tatma s-a născut cu un geamăn ataşat pe coapsele ei. La fel ca Deepak, ea a fost văzută de localnici ca fiind reîncarnarea unei zeiţe Hindu. Lakshmi a avut noroc pentru că un chirurg a auzit cazul ei şi a operat-o. Astfel, fetiţa şi-a revenit şi acum merge ca orice copil normal la şcoală.

Siamezii "paraziţi", cum sunt numite aceste cazuri, au loc când embrionul nu se separă de tot în uter. Un făt devine dominant, sacrificându-l pe celălalt, iar fătul nedezvoltat devine un parazit, complet dependent de funcţiile vitale ale fătului care trăieşte.