Goana politicienilor după voturi se întinde şi pe latura celor sfinte. Un calendar cu chipul lui Iisus Hristos sub care scrie "Te aştept la vot" alături de sigla PRM - aşa şi-a întâmpinat, marţi, la Braşov, susţinătorii liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, la lansarea unui volum de aforisme.

"Ha, ha, ha, asta m-a distrat cel mai tare, în loc de "Te aştept la biserică!", să scrie "Te aştept la vot!"", a comentat Vadim Tudor. Mai apoi, el a venit cu o explicaţie mai amplă. "Şi secţia de votare poate fi, dacă nu o biserică, măcar un templu pentru schimbat viaţa oamenilor în bine. Chiar dacă, din păcate, alegerile locale sunt în România o şcoală a hoţilor!", a spus preşedintele PRM.

Totodată, în noaptea de Înviere, credincioşii unei parohii din Mehedinţi au primit anafura în plicuri personalizate, ce purtau alături de mesajul "Hristos a Înviat" şi numele celui care le adusese la biserică: Costel Truşcă. Proprietar al unei pensiuni, acesta este membru PSD şi candidează la primăria Şimian.

Dacă oamenii care au primit cele 800 de pliculeţe cu Paşti sunt supăraţi, acuzând biserica de propagandă, preotul se apară susţinând că a fost pus în faţa faptului împlinit.

"La Biserică orice donaţie este binevenită. Consider că dacă se consideră că am făcut propagandă cuiva este o greşeală pentru că oricine ar fi venit, orice candidat, ar fi fost bine primit. De altfel, m-am sfătuit cu colegul meu şi la ora aia nu mai aveam ce să facem! Nu puteam să spunem: «Nu mai împărţim în ele că e inscripţionat cu PSD»", avea să declare, pentru Mediafax, părintele Constantin Istrate de la biserica din Şimian.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) cere liderilor partidelor politice să nu permită recrutarea de membri din rândurile clerului şi să nu folosească în scopuri politice persoanele, spaţiile, slujbele şi însemnele bisericeşti, Biserica păstrându-şi echidistanţa faţă de partide.