Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat, miercuri, în apropiere de vama Borş, şase irakieni, printre care şi trei copii cu vârste între 1 şi 5 ani, care încercau să iasă ilegal din România.

Cei şase migranţi erau într-un autoturism marca Renault Espace, condus de un cetăţean rus în vârstă de 31 de ani. Maşina a fost găsită la circa 300 de metri de frontieră, iar cele şapte persoane nu-şi justificau prezenţa acolo, motiv pentru care au fost duse la sediul Sectorului PF Borş pentru cercetări.

"La verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, un bărbat, două femei şi trei minori, adulţii având vârste cuprinse între 23 şi 33 ani, iar copii în vârstă de 1 şi 5 ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă", se arată într-un comunicat transmis joi de Poliţia de Frontieră oradea.

Cei şase irakieni sunt acum cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetăţeanul rus pentru trafic de migranţi.