Alegeri.tv, un site cu şi despre politică, oferă lunar titlul de "politicianul lunii" unui om politic din România, la nominalizarea vizitatorilor siteurilor. Desemnarea se face în funcţie de "activitatea politică, activitatea întreprinsă din postura de ales, de gradul de deschidere faţă de alegători şi dialogul purtat cu aceştia în luarea deciziilor şi în demararea unor iniţiative de orice fel", după cum se explică pe site.

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a fost desemnat astfel politicianul lunii februarie, iar joi, pe siteul în cauză a fost publicat un interviu pe care edilul l-a oferit cu ocazia acestei nominalizări.

Bolojan vorbeşte despre faptul că strategia de comunicare a Primăriei Oradea se bazează în primul rând pe principiul transparenţei, motiv pentru care e prezentă activ şi în mediul online, folosind inclusiv Twitter. De asemenea, edilul vorbeşte despre campania de conştientizare a cetăţenilor "Un gest mic, o amendă mare", despre deschiderea administraţiei publice faţă de ONG-uri, dar şi despre înfiinţarea Poliţiei Comunitare.

Întrebat dacă va mai candida în 2012 pentru funcţia de primar al municipiului, Bolojan a spus că "este prematur" să răspundă.

Alţi politicieni români care au fost numiţi de acelaşi site drept "politicianul lunii" sunt Sorin Apostu (primarul din Cluj-Napoca) şi senatorul Urban Iulian.

Citeşte interviul integral aici.